Triominos

by on 8 aprilie 2014

Mai putin cunoscut la noi in tara, Triominos-ul (sau TrioDomino) este o varianta evoluata a dominoului. Noi l-am descoperit asta-vara, in timpul concediului nostru din Franta, unde Micuta a jucat ore in sir cu verisoara ei. De multe ori ne-am alaturat eu si Micutul.

Ajunsi acasa l-am cautat pe site-urile autohtone. L-am gasit la un moment dat aici, dar pretul mi s-a parut destul de mare, asa ca o perioada am renuntat la idee. Am fost super incantata cand l-am descoperit in magazinul virtual Julia Toys (vi-l recomand cu mare drag) si nu am ezitat nicio clipa sa-l comand.

Asa arata varianta noastra:

DSC03891

Pisele sunt triunghiulare, iar ideea jocului este sa le asezi astfel incat cifrele de pe laturile apropiate sa coincida (asa cum vedeti si in imagine).

Asta vara eram convinsa ca este singura regula (asa jucau fetele), dar studiind regulamentul am realizat ca poti creste nivelul de dificultate, adunand punctele si incercand sa asezi piesele intr-o anumita forma, astfel incat sa beneficiezi de un bonus:

DSC03892

Daca la prima vedere vi se pare simplu, va zic ca nu e chiar asa! In momentul in care se aduna piesele pe suprafata de joc, concentrarea iti este solicitata la maxim. Pentru copiii mici, este un bun prilej de a exersa adunarile, mai ales daca ii puneti sa tina scorul.

Varsta minima recomandata este 6 ani. Jucatori pot fi de la 2 pana la 6.

Odata cu acest articol sper sa incep sa concretizez o dorinta mai veche de-a mea, si anume de a face o colectie cu sugestii de jocuri si jucarii 6+.

Pentru multi dintre parinti, alegerea unui cadou pentru copilasii mai mari reprezinta o adevarata provocare. Nu ca pentru cei mici nu ar fi la fel de greu, dar sper sa nu gresesc cand spun ca pentru ei oferta este mult mai larga. Ce-i drept si pentru noi intervalul 6+ reprezinta un taram neexplorat, poate de-aici impresia unei game mai putin generoase.

As fi mai mult decat bucuroasa sa va alaturati ideile, astfel incat sa facem impreuna o lista mai consistenta!

 

  • Categories: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *