Restaurant Blue Acqua Iasi

by on 10 aprilie 2014

Imi scriu impresiile la cald, taman ce-am descoperit aseara un loc minunat: restaurantul Blue Acqua din Iasi.

Citisem despre inaugurarea unui local cu specific pescaresc cu ceva vreme in urma. Informatia a fost procesata de creierul meu, care a stocat-o intr-un sertar mititel. Noi nu mancam in oras, decat rareori si cu ocazii cu adevarat speciale, asa ca sanse sa calcam pragul restaurantului cu pricina nu s-au ivit in decursul ultimului an.

Ultimele zile au fost pline de incarcatura emotionala a unui eveniment fericit: dragul meu unchi, “Nenea”, cum ii spun Micutii, a implinit 80 de ani. Cu ocazia acestei preafrumoase aniversari, copiii lui, verisorii mei, s-au reintalnit dupa 15 ani. Nu ca ar fi fost certati sau altceva, pur si simplu viata i-a purtat in directii si pe continente diferite, iar planetele nu s-au aliniat, astfel incat drumurile sa li se intersecteze. Pana acum!

Stand noi la povesti si iscodindu-i ce pofte culinare nesatisfacute mai au dupa aproape doua saptamani de stat acasa la ai lor, unde matusa-mea a gatit cate in luna si stele, au concluzionat ca nu au mancat peste. Moment in care mi s-a aprins un beculet: mergem la Blue Acqua!

Adresa: str. Arcu nr. 78, fostul restaurant La Salcia.

O locatie spatioasa, aerisita, luminoasa:

poza1

Si cu o terasa care arata asa, pana pleaca verdele din frunze:

 

blue aqua

Pozele le-am luat de pe site-ul lor, noi ne-am facut poze de familie:)

Am baut multa limonada buna (pe langa bere si vinul casei) si am comandat mancare si mai buna!

Am mers pe varianta platouri si la aperitive si la felul principal. Aperitive: zacusca, piftelute din peste, peste marinat in toate felurile, peste afumat, icre, am degustat si vreo doua picioare de pui de balta, drob din peste, hamsii. Micutii s-au batut pe decorul din verdeturi si masline.

Ciorbele (de peste – bineinteles), cate o “galeata” drept portie – a se intelege portie mai mult decat generoasa, le-am plimbat de la unii la altii, sa le degustam si sa ne rasfatam papilele. Stiati ca se poate face ciorba de burta de peste? Daca ajungeti la restaurant nu stati pe ganduri si comandati-o! Cu mamaliga rece, taiata felii! Nota 10 pentru prezentare!

Satui pe trei sferturi am facut sedinta de familie, sa ne hotaram ce sa comandam la felul principal. Tot pe-un platou urias s-au inghesuit o bucata de somon la gratar, una bucata de stiuca prajita si un pastrav in coaja-i rumena din malai. Cu cartofi scaldati in sos de lamaie, legume la gratar si sos salsa delicios. Imi ploua in gura cand scriu:))

“Clatite cu peste aveti?” :)))

Nu au, oricum nu am avut curiozitatea  sa consultam deserturile, ca sa ne putem bucura de preaplinul burtilor. Adica sa nu ni se faca rau:)

E amuzant sa rasfoiesti menu-ul si sa vezi ca orice contine peste – inclusiv salate de cruditati cu ceva creveti, etc.

Partea de animale marine exotice am lasat-o pe alta data.

Au preparate din alte tipuri de carne, pentru cei care nu sufera pestele.

Servirea a fost si ea excelenta, multumim, John!

Preturile sunt corecte (12 lei ciorba, de exemplu), avand in vedere dimensiunea farfuriilor si tinand cont si de faptul ca pestele este scump in magazine. Nu este o experienta ieftina, dar pe cuvant ca merita!

Micutul s-a jucat cu masinutele pe podea, in voia cea buna. Am avut noroc ca era miercuri si era liber la ora la care am ajuns noi; pe la ora 20.30, cand am plecat, a inceput sa se adune lumea.

Ne-am uitat cu jind pe geam la terasa umbrita de salcii, unde copiii ar fi putut topai si s-ar fi putut juca. Era prea frig afara, asa ca ne-am bucurat de ambientul grozav din interior. Cineva a avut mult bun gust in amenajarea spatiului!

Aceeasi firma are deschis un restaurant similar in Galati.

 

 

 

 

 

  • Categories: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *