Evadarea veveritei

by on 27 mai 2014

Mda, ca tot ne-a venit sufletul la loc, e cazul sa ne amintim relaxati de ultima isprava a veveritei Degu din dotare.

Acum vreo doua saptamani Tati  i-a luat o cusca ca un palat. Exact ca cea din imaginea de mai jos:

Veselie mare in seara inaugurarii noii locuinte!

Veve se baga in casuta, scoatea capul pe geam, hihihi, hahaha. Urmatoarea faza: caca – pisu la toate nivelele, deja galbenul etajerelor isi pierdea luciul vazand cu ochii. A inceput sa pedaleze pe roata – taci, ca i-am gasit de treaba si face si miscare!

A doua zi dimineata, burlanele (cel roz si verde) nu mai aveau colierele alea de la capete, de fixau bucatile doua cate doua, ca sa formeze un intreg. Roase integral! Firmituri colorate, de jur imprejurul custii. Probabil concluzionase ca erau inutile, asa ca ne-am resemnat si le-am scos. N-avea decat sa se catere pe gard, daca dorea sa ajunga la un nivel superior!

I-am furnizat cartoane la greu, ca sa-si toceasca dintii cu ele.

O perioada s-a lasat linistea in casa noastra, pana intr-o noapte, cand la un moment dat si eu si Tati am sarit ca arsi din pat, sculati de niste zgomote incredibile, de parca cineva fora in sufrageria noastra. Veve se apucase sa roada tava. Sistematic, parca avand motor la falci, rontaia la plastic, sculptand cu dintii crapaturi. Era si cazul sa redecoreze…A fost prima data cand l-am cazat pe balcon, ca nu reuseam sa adormim de zgomot.

Roata fusese deja demontata, axul pe care se invartea disparuse ca prin minune.

Vinerea trecuta Micutii ma informeaza ca intr-o laterala a tavii s-a ivit o gaura apreciabila si ca dumnealui incearca sa evadeze. Au improvizat o bariera in exterior, solutia parea satisfacatoare pentru moment.

Avand musafiri peste noapte, am mutat cusca in bucatarie, loc unde a ramas si sambata, peste zi.

Seara, cand ajungem acasa, Tati constata cu groaza ca a animalul a evadat. O a doua gaura fusese creata si pe-aci ti-e drumul! In spatele blatului din bucatarie, pe lungimea caruia sunt aliniate: masina de spalat vase, cuptor electric si frigider. Toate dotate cu cabluri, pasiunea rozatoarelor!

Nu am inchis un ochi toata noaptea! Basca, pe la orele 2 am inceput sa o aud cum roade dupa perete (avem dormitorul lipit de bucatarie). Eram ingrozita de perspective! Era imposibil de scos de-acolo!!! Nu pridideam sa ma gandesc la electrocasnicele scoase din functiune de o chestie care roade tot ce prinde. Ce sa mai zic de mobila!

Dimineata, nicio miscare. Cred si eu, dupa atata activitate nocturna, se odihnea lighioana!

Pregateam pranzul, Micuta spala cartofi la chiuveta, cand striga: “Mami, Veve e dupa matura, ca vad ca se misca…” Mobilizare generala, o flancam din toate directiile, acoperim cu prosoape de bucatarie toate caile de acces dupa mobila, infasc o carpa si prind evadatul.

Doamne, ce senzatie de usurare!!!

Am improvizat o noua cusca, din tava veche, facuta dintr-un material mai dur si gardul nou. De doua zile face greva si sta sub fan. Suparare mare, nene!

Dragilor, ganditi-va bine de tot daca doriti sa achizitionati un asemenea animal de companie! Eu nu vad nimic amuzant la el! Mic, dragalas, cu ochii ca doua margelute si doi COLTI care ROD!

La modul sincer, nu inteleg de ce se comercializeaza asemenea specii! Ti-e mila de el ca sta in cusca, ii dai drumul prin casa, in doua secunde incepe sa-si marcheze teritoriul cu excremente si se-apuca de gaurit/forat/cioplit. SI sa nu va mai povestesc cum musca, da?

Unde e distractia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *