Bratari din elastice colorate – loom bands

by on 9 iulie 2014

Saptamana trecuta am aflat de isteria internationala creata de elasticele colorate – loom bands. Am frunzarit un pic internetul, sa vad ce-i cu nebunia asta, iar a doua zi am batut jumatate de oras ca sa ajung la sursa de aprovizionare (tonetele stradale). In cartier la noi inca nu a ajuns trendul!

Se gasesc in diferite ambalaje, kituri complete sau componente separate.

Eu am luat pungulite, fiecare continand cate 200 buc in diverse culori, cateva inchizatori in forma de “S” si un croset din plastic (pret 2,5/3 lei – punguta). Am apelat la bunul nostru prieten – youtube si am invatat primul model – fishtail, pe care-l vedeti in prima poza, la purtator, confectionat de el insusi!

Se poate lucra pe un suport din plastic special (cel din imaginea de mai sus) sau pe un banal carlig de rufe, cum am procedat noi. Nu are rost sa postez un tutorial, gasiti numeroase variante pe net.

Micuta a fost prima care a inceput sa croseteze elasticele, dupa care Micutul a trecut la treaba. Se pare ca “microbul” se ia foarte usor!

Se pot face o gramada de chestii, incepand cu bratari, inele, pana la figurine care de care mai complicate.

A fost amuzant cand revenind la servici dupa week-endul in care ne-am familiarizat cu elasticele, seful meu avea si el pe mana o bratara confectionata de copiii lui. In decurs de o saptamana, am observat din ce in ce mai multe persoane purtand accesoriile colorate. Chiar sunt potrivite pentru vara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *