Dacă ești pasionată de machiaj și dorești să obții un aspect natural și uniform al tenului, atunci este important să folosești un beauty blender. Acesta este un instrument esențial pentru toate iubitoarele de make-up. În acest articol, vom explora tot ce trebuie să știi despre beauty blender și cum să îl folosești pentru a obține un machiaj impecabil. 

Ce este un beauty blender?

Un beauty blender este un burete moale, flexibil și pufos, care este utilizat pentru aplicarea produselor lichide sau cremoase. Acesta este disponibil în mai multe dimensiuni și culori, în funcție de preferințele personale. Este fabricat din spumă, fără latex, ceea ce îl face sigur pentru toate tipurile de piele.

Cum se folosește un beauty blender? 

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să umezești beauty blender-ul înainte de a-l folosi. În acest fel, vei putea obține un aspect natural și uniform al tenului. Următorul pas constă în aplicarea produsului pe față prin mișcări mici circulare de tapotare. Poți începe cu o cantitate mică de fond de ten sau corector. Dacă vrei să obții un aspect natural, poți utiliza beauty blender-ul pentru a aplica și alte produse, cum ar fi blush-ul sau bronzer-ul.

Câte tipuri de beauty blender există?  

Există mai multe tipuri de bureței pentru machiaj disponibili, în funcție de nevoile fiecăruia.  De exemplu, un beauty blender mic este ideal pentru a aplica machiajul în zonele mai mici ale feței, cum ar fi sub ochi sau în jurul nasului, în timp ce un beauty blender de dimensiuni mai mari este mai potrivit pentru a aplica fondul de ten pe întreaga suprafață. Poți alege un burețel cu textură diferită, cum ar fi cel în formă de ou dacă vrei să acoperi toate zonele feței pentru a obține un aspect natural al tenului.

Beauty blender-ul a fost inventat în anul 2003 de către make-up artistul Rea Ann Silva, care și-a dorit să găsească o soluție pentru a aplica fondul de ten într-un mod uniform și natural. În scurt timp, acest instrument de machiaj a devenit extrem de popular în industria de beauty, fiind utilizat de către cele mai mari vedete și iubitoare de frumusețe din întreaga lume.

Astăzi este considerat unul dintre cele mai populare instrumente de machiaj, fiind utilizat nu doar pentru fondul de ten, ci și pentru a aplicarea blush-ului, bronzer-ului, concealer-ului și a altor produse cosmetice. La scurt timp, beauty blender-ul a devenit un adevărat fenomen, fiind considerat un produs care nu ar trebui să lipsească din trusa de machiaj.