În calitate de viitoare mamă, probabil că simți deja un amestec de entuziasm, nerăbdare și nervozitate atunci când te gândești la ziua cea mare. Unul dintre lucrurile pe care le poți face pentru a te simți mai bine este să îți pregătești din timp geanta de maternitate. Aceasta trebui să conțină tot ceea ce tu și nou-născutul ați putea avea nevoie în timpul șederii în spital, în așa fel încât primele zile de după naștere să nu fie deloc un chin.

Articole esențiale pentru viitoarea mamă

Pe măsură ce te pregătești pentru naștere, este foarte important să împachetezi articole care te vor face să te simți confortabil din toate punctele de vedere. Există, totuși, câteva articolele esențiale pe care ar trebui să le incluzi în geanta de maternitate pentru starea ta de bine.

Îmbrăcăminte confortabilă

În timpul șederii în spital, vei dori să porți haine confortabile, în care să te poți mișca ușor. Îți recomandăm să împachetezi haine largi, precum pantalonii de trening, pantalonii de pijama sau cei din bumbac și bluze la fel de largi.

Sutienul de alăptare

Un sutien de alăptare este esențial pentru mamele care alăptează așa că îți recomandăm să te asiguri că împachetezi câteva sutiene potrivite care îți vor oferi suportul de care ai nevoie.

Articole de toaletă

Nu uita să pui în geanta de maternitate toate articolele de toaletă de care vei avea nevoie în timpul șederii în spital, inclusiv o periuță de dinți, pastă de dinți, șampon, balsam, gel de duș și cremă hidratantă.

Gustări

În timpul travaliului și al nașterii, cu siguranță nu vei putea să mănânci prea mult, dar este totuși important să ai la îndemână câteva gustări. Împachetează câteva gustări sănătoase, precum batoane de granola, nuci și fructe uscate, pe care să le poți manca chiar și după ce ai născut.

Aparate electronice

Nu uita să iei cu tine telefonul, încărcătorul și orice alte electronice de care ai putea avea nevoie în timpul șederii în spital. Aici includem și laptopul sau o tabletă, în cazul în care vei sta internată mai multe zile decât ai prevăzut.

Pe lângă articolele pe care trebuie să le împachetezi pentru tine, este esențial să ai în vedere și obiectele pe care trebuie să le iei cu tine pentru bebeluș.  

Scutece

Împachetează mai multe scutece de mărimea unui nou-născut pentru că este întotdeauna mai bine să ai mai multe decât crezi că vei avea nevoie.

Îmbrăcăminte

Este, de asemenea, foarte bine să ai la tine și mai multe body-uri, pijamale și o ținută de casă pentru nou-născut. Totodată, asigură-te că ai în geanta de maternitate haine potrivite pentru vremea de afară, pentru momentul în care va trebui să vă externați.