Roma este un oraș încărcat de istorie și cultură. De la ruinele antice ale Imperiului Roman până la Vatican, există ceva pentru toată lumea în acest oraș magnific. Fie că sunteți un vizitator la prima vizită sau un călător experimentat, un city break la Roma este o experiență de neuitat. Roma este capitala Italiei și este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Este un oraș bogat în istorie, cultură și arhitectură și există ceva pentru toată lumea în acest oraș magnific.

Colosseumul

Colosseumul este una dintre cele mai emblematice structuri din Roma și este o vizită obligatorie pentru oricine este interesat de istorie și arhitectură. Această arenă antică a fost cândva locul în care se desfășurau concursuri de gladiatori, iar acum este o atracție turistică populară. Vizitatorii pot face un tur ghidat al Colosseumului, unde pot învăța despre istoria acestuia și pot vedea rămășițele scaunelor și ale podelei.

Muzeele Vaticanului

Muzeele Vaticanului sunt o altă atracție pe care trebuie să o vizitați în Roma. Această colecție de muzee găzduiește unele dintre cele mai faimoase opere de artă din lume, inclusiv Capela Sixtină, care este faimoasă pentru tavanul său pictat de Michelangelo. Vizitatorii pot face un tur ghidat al muzeelor pentru a învăța despre istoria Vaticanului și despre colecția sa de artă și artefacte.

Forumul Roman

Forumul Roman este un complex întins de ruine antice care a fost odată centrul vieții politice și economice a orașului. Vizitatorii se pot plimba printre ruine, învățând despre istoria Imperiului Roman și văzând rămășițele templelor antice, ale clădirilor guvernamentale și ale altor structuri.

Fontana di Trevi

Aceasta este unul dintre cele mai faimoase repere din Roma. Se spune că această frumoasă fântână barocă aduce noroc celor care aruncă o monedă în ea și este un loc popular pentru turiști pentru a face fotografii. Vizitatorii se pot plimba pe îndelete în jurul fântânii, bucurându-se de frumusețea ei și de priveliștile și sunetele orașului.

Panteonul

Panteonul este un templu antic care a fost construit în anul 27 î.Hr. și este una dintre cele mai bine conservate structuri antice din Roma. Vizitatorii pot admira frumusețea templului, care are o cupolă masivă și sculpturi complicate, și pot afla despre istoria și semnificația sa.

Piazza Navona

Aceasta este una dintre cele mai frumoase piețe din Roma și este un loc de întâlnire popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Vizitatorii se pot bucura de o cafea sau de o masă la una dintre numeroasele cafenele și restaurante care mărginesc piața, sau pur și simplu pot admira frumusețea fântânilor și a clădirilor baroce.