Insula Skiathos a devenit anul acesta una dintre destinațiile de vacanță preferate ale oamenilor anul acesta, iar acest lucru se datorează în special vremii extraordinare și a peisajelor pe care aceasta le pune la dispoziție. Astfel, dacă ești în căutarea unui loc în care marea și muntele să-și dea întâlnire și în care să poți resimți atmosfera tradițională grecească, atunci trebuie să alei acum o vacanță în această zonă. Câteva zile în Skiathos sunt suficiente pentru ca tu să te bucuri de tot ceea ce înseamnă relaxare completă și mai mult, te asigurăm ca la finalul vacanței nu-ți vei mai dori să pleci acasă. Bucură-te de un sejur încărcat cu emoție, cu liniște și pace și reîncarcă-ți bateriile explorând insula pe care au fost filmate câteva scene din cunoscutul film Mamma Mia. 

Skiathos Greece - Skiathos Travel Guide 2021 | Greeka

Orașul Skiathos 

Construit într-un stil tradițional grecesc, cu străduțele înguste și întortocheate și case înalte, orașul Skiathos este poate una dintre cele mai importante atracții turistice de pe insulă. Acesta transformă orice plimbare într-o frumoasă experiență încărcată de o cultură excelentă și de o frumusețe fantastică. Astfel, veți putea admira aici fantasticele clădiri și peisajele puse la dispoziție de relieful complex, cu munți falnici într-o parte, care se întâlnesc cu fantastică mare albastră. De asemenea, relaxarea va fi completată și de imaginile fabuloase din port, pe care fie că îl vizitați ziua, fie că o faceți noaptea, acesta este adus la viață de valurile de turiști. Veți avea ocazia să gustați unele dintre cele mai gustoase preparate și să vă bucurați de feluri de mâncare tradiționale pe care le puteți savura într-o ambianță relaxată, perfectă pentru o vacanță.

Mănăstirea Evangelistria

Arhitectura și construcția acestei insule sunt două elemente foarte importante pe care nu le puteți rata dacă ajungeți în această zonă. Mănăstirea este amplasată chiar în drumul care împarte insula în două și este de o frumusețe excepțională.  Liniștea și relaxarea pe care o vei simți acolo nu pot fi comparate cu absolut nimic altceva și de asemenea, dacă ești în căutarea unui loc în care să te reculeg atunci mănăstirea este un loc perfect pentru așa ceva. 

Plaja Lalaria – soare și căldură la ordinea zilei 

Dacă vei ajunge pe Insula Skiathos nu trebuie să ratezi o scurtă vizită cu vaporașul pe una dintre cele mai cunoscute plaje de aici și anume: Plaja Lalaria. Aceasta este cunoscută pentru felul în care apa de acolo este una dintre cele mai curate și cristaline existente. Plaja plină de pietre reușește să-i confere acesteia unul dintre cele mai interesante aspecte. De altfel, acesta este și motivul care face ca plaja să fie una sălbatică, pe care nu ajunge chiar toată lumea.