Pentru mame, sarcina este o perioadă minunată și indiferent de schimbările prin care trec, în aceste momente ele se simt mai frumoase, mai fericite. În cele nonă luni, corpul lor trece prin transformări evidente, iar din punct de vedere psihic, acestea încep să dezvolte un instinct matern, care creează o legătură și mai puternică între mamă si copil. Totuși, pe cât de frumoasă, pe atât de complicată și stresantă poate fi această perioadă, mai ales pentru femeile care nu au mai trecut prin această experiență niciodată. Pe clubulbebelusilor.ro acestea pot descoperi informații eficiente cu privire la dezvoltarea sarcinii pe luni, astfel încât, orice schimbare ar putea simți să nu fie una care să le ia prin surprindere.

Sarcina în prima lună

Primele opt săptămâni din sarcină pot fi cele mai dificile pentru mămici, pentru că în această perioadă apar cele mai evidente schimbări hormonale și implicit, stările de greață și durerile de cap.

A doua de sarcină

A doua lună de sarcină este marcată de felul în care copilul începe deja să îți formeze reflexele și totodată, se apar și organele vitale – rinichii, creierul și ficatul. Este important de menționat aici faptul că acestea se vor dezvolta pe tot parcursul sarcinii.

A treia și a patra lună de sarcină

Începând cu cea de-a treia lună de sarcină se reduce considerabil riscul unui avort spontan, iar în aceeași perioadă încep să apară și primele schimbări vizibile, la nivelul mamei. Începe să se vadă burtica, motiv pentru care la ecografiile din această perioadă părinții vor putea afla care este sexul copilului cu certitudine.

Sarcina în a cincea lună

A cincea lună de sarcină este marcată de schimbări fizice uriașe pentru mamă. În această perioadă apar vergeturile, pielea pătată și durerile de spate. Totodată, acesta este momentul în care medicul va recomanda o serie de analize care să depisteze eventuale infecții sau hemoragii care ar putea afecta sarcina.

A șasea și a șaptea lună de sarcină

Această perioadă este marcată de mișcări tot mai frecvente ale copilului, iar corpul tău începe să se pregătească deja pentru naștere. Tot acum apar și primele contracții, care le-ar putea alarma pe tinerele mame, motiv pentru care, în cazul în apar mai mult de patru pe ora, este bine ca acestea să anunțe medicul pentru a se asigura că nu este vorba despre o naștere prematură.

Ultimele două luni

Ultimele două luni de sarcină sunt foarte importante pentru cei doi părinți. Aceasta este perioada în care nașterea poate avea loc în orice moment, iar tânăra mămică trebuie să fie pregătită pentru a pleca la maternitate în cel mai scurt timp.