Cu siguranta fiecare dintre noi isi doreste sa aiba un copil cat mai educat, mai politicos dar si echilibrat, toate acestea avand la baza bunele maniere. Fata de timpurile in care eram noi copii, cand educatia uneori se facea cu ridicarea tonului sau chiar cu aplicarea unor sanctiuni fizice, bunele maniere din ziua de astazi sunt ancorate in realitate, fiind mult mai degajate, astfel este mult mai usor atat pentru copil cat si pentru parinte, sa devina cea mai buna varianta.

Astfel, Clubul Bebelusilor vine in ajutorul tau prin metode de invatare a bunelor maniere de copii, intr-o varianta prietenoasa, jucausa si chiar distractiva.

Hai sa spunem multumesc! Am putea spune ca multumesc sta la baza oricarei prietenii, deoarece prin acesta ne facem prezenta recunostinta fata de persoana cu care comunicam. Dar cum invatam piticii sa spuna multumesc fara a se simti obligati? Clubul Bebelusilor recomanda tuturor mamicilor sa aplice aceasta regula in prima instanta asupra lor. Astfel, poti scapa intentionat un prosopel pe jos sau orice obiect care ar putea sa-l manuiasca optim, cerandu-i sa ti-l ofere de pe jos. Dupa ce o va face, ii poti multumii, spunandu-i ca a facut un lucru dragut si politicos. Repetand acest exercitiu cu acesta, el va invata sa intoarca recunostinta, bucurandu-se de faptul ca stie sa-si expuna multumirea. Cu cat persoanele adulte din jurul sau ii vor multumi pentru ajutor, cu atat acesta va asimila mai repede cuvantul cat si semnificatia lui.

Iti doresti, te inteleg, insa spunem te rog! De foarte multe ori facem greseala de a da copiilor ceea ce ei ne cer, fara a simti nevoia din partea acestora sa foloseasca cuvintele magice. Cu toate ca in prima instanta nu vom observa gravitatea situatiei, sunt sanse foarte mari ca acesta sa ceara unor persoane din mediul exterior familiei, lucruri intr-o maniera mai nepotrivita, iar situatia poate deveni cel putin jenanta. Astfel, comunica cu prichindelul tau asupra acestui subiect, spunandu-i ca prin aceste cuvinte el isi poate exprima dorinta foarte mare, insa tine cont de dorintele celor din jur. Parintii pot apela la jocuri de rol care implica foarte des cuvintele magice precum: te rog, multumesc, scuze. Acestea fiind prezente in cadrul familial, copilul va incepe sa le foloseasca de la sine.

Imi pare rau si vreau sa stii asta! Unul dintre cele mai importante cuvinte care stau la baza comunicarii, este acela de a ne exprima regretul atunci cand am gresit sau am facut ceva nepotrivit fata de cineva. De aceea, piticul nostru va trebui sa stie inca de la o varsta frageda sa-si ceara scuze si sa-si asume responsabilitatea. De aceea, daca ii iei de pe covor jucaria, iar acesta voia sa se joace in continuare cu aceasta cere-ti scuze. Nimic nu este mai frumos decat o relatie sanatoasa si echilibrata dintre un parinte si un copil.

Bunele maniere pot fi invatate intr-o maniera foarte prietenoasa si jucausa, de aceea este recomandat ca parintii atunci cand comunica, iar copilul este prezent sa foloseasca cat mai des aceste cuvinte in discutie, astfel copilul le va achizitiona intr-o maniera placuta.