Daca esti in cautarea unei destinatii ideale de vacanta, cu siguranta merita sa iei in calcul Roma, intrucat acesta este unul dintre cele mai vechi orase ale lumii si ascunde o multime de secrete la tot pasul pe care merita sa le descoperi. Cine ajunge prima data aici se va simtit coplesit de diversitatea atractiilor si numarul acestora, iar alcatuirea unui itinerariu nu este deloc o sarcina usoara in conditiile in care la orice pas se va descoperi un alt muzeu, o galerie de arta sau un restaurant special. Asadar, daca iti doresti un city break Roma pe care sa nu o uiti poti sa apelezi la Fabrica de Vacante pentru ca acestia sa se ocupe de toate detaliile.

Muzeul National Roman

Daca vrei sa afli mai multe despre istoria bogata a Romei, cu siguranta, trebuie sa incluzi pe itinerariul tau Muzeul National Roman unde ai nevoie de cateva ore pentru a descoperi principalele atractii. De asemenea, este important de stiut ca toate colectiile sale sunt imprastiate de-a lungul orasului in diferite cladiri, ceea ce presupune ca trebuie sa te organizezi bine pentru a vedea artefactele romane, statuietele, picturile si alte dintre cele mai importante exponate.

Piata Poporului

Aceasta piata este una dintre cele mai vechi din oras, fiind inaugurata pe vremea imperiului roman, astfel ca aici sunt gazduite cateva statuiete si fantani care merita descoperite, insa nu trebuie omise nici terasele si cafenelele, alaturi de restaurantele unde se servesc cele mai savuroase bucate italiene.

Muzeele Capitonline

Avand in vedere ca a fost nevoie de peste 4 secole pana cand romanii sa construiasca muzeele Capitoline, insa cu siguranta a meritat asteptarea pentru ca astazi avem ocazia de a admira unele dintre cele mai mari atractii ale lumii. Ai ocazia de a vedea adevarate colectii de arta, istorie si arheologie, de la arta renascentista, pana la statuiete romane, bijuterii, arme, monede si nu numai, asa ca ai la dispozitie inca un obiectiv pe care trebuie sa il inclusivi pe itinerariul tau.

Dealul Palatin

Cu totii stim ca Roma se asaza pe sapte coline, iar una dintre aceasta este dealul Palatin care are o istorie foarte bogata, fiind locul in care s-a desfasurat legenda infiintarii Romei de catre Romulus si Remus. Chiar daca astazi nu au ramas in mare parte decat ruine, vizitatorii tot au posibilitatea de a admira cateva palate vechi de mii de ani.

Piata Sf. Petru

Daca te pregatesti de vacanta la Roma trebuie sa mergi neaparat si in cea mai faimoasa piata din Roma, Sf. Petru, acesta fiind locul in care mii de persoane se aduna pentru a participa la slujbele organizate de papa, asa ca vezi ce oferte poti gasi la Fabrica de Vacante si pregateste-te de un concediu de neuitat in capitala Italiei.