Banca de celule de la StemSure este o banca privata care preleveaza si stocheaza celule stem din sangele cordonului ombilical exclusiv pentru a fi utilizate de donator sau de familia acestuia, oferind oportunitatea de a-l pastra pana cand se doreste folosirea celulelor depozitate.

Acest lucru este in speranta ca in cazul in care in viitor un membru al familiei se imbolnaveste de o boala ce poate fi tratata cu celule stem, banca privata de celule ar putea reprezenta sansa de care acel membru al familiei are nevoie pentru a se insanatosi. De asemenea, parintii pot folosi banca de celule de la StemSure pentru colectarea si stocarea celulelor stem in cazul in care un copil dezvolta o afectiune care poate fi tratata cu propriul sange din cordonul ombilical.

De ce stochezi sangele cordonului ombilical?

Colectarea sangelui ombilical este o sansa unica in viata donatorului de a avea o sursa disponibila de celule stem care pot fi folosite la discretia acestuia. Cercetarile au demonstrat faptul ca pacientii au o sansa mai mica de complicatii la transplant atunci cand primesc celule stem provenite de la o ruda apropiata, avand sanse cu 60% mai mari de potrivire perfecta intre donator si beneficiar in cazul primirii unei donatii de celule stem care provine din sangele cordonului ombilical fata de o donatie care provine din maduva osoasa.

Mai mult, 1 din 217 de persoane ar putea avea nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice (HSCs) pana la varsta de 70 de ani, unele dintre cele mai frecvente tipuri de cancer fiind tratabile cu un transplant de celule stem. De exemplu, limfomul si leucemia sunt doua dintre primele 10 tipuri comune de cancer pentru adulti si printre primele 5 cele mai frecvente forme de cancer care apar la copii, ce pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem HSC.

Usurinta de a stoca sangele cordonului ombilical cu banca de celule de la StemSure

Pentru majoritatea parintilor, folosirea unei banci de celule pentru stocarea sangelui ombilical al bebelusului si a tesutului cordonului este o experienta noua. La prima vedere, procesul poate parea complicat, cei mai multi parinti fiind ingrijorati de modul in care colectarea va interfera cu nasterea. Din fericire, alegand serviciile StemSure, parintii nu vor trebui sa aiba grija detaliilor cu privire la colectare si procesare a sangelui din cordonul ombilical al bebelusului.

Dupa ce sangele din cordonul ombilical este colectat, acesta este inghetat si este depozitat in conditii de siguranta timp de multi ani. Metoda de inghetare, numita crioprezervare, este foarte importanta pentru mentinerea integritatii celulelor, iar optarea pentru banca privata de celule de la StemSure va insemna ca sangele din cordonul ombilical va fi disponibil imediat, daca este necesar, pentru a fi folosit de catre copilul dumneavoastra sau de rudele de gradul I sau II.