The Time Traveler’s Wife (2009) – Sotia calatorului in timp
E o poveste tare draguta, despre un anume Henry care, la varsta de 6 ani, supravietuieste unui accident tocmai datorita faptului ca poate calatori in timp. Povestea se complica atunci cand se casatoreste si lipseste la propria ceremonie (locul fiindu-i luat de un Henry mai in varsta, cu parul grizonat), cand rateaza sarbatorile de iarna si multe altele.
Mai grav este cand sotia sa ramane insarcinata, neputand pastra nici o sarcina deoarece copilul mosteneste aceasta anomalie genetica a tatalui si calatoreste in timp inca din pantecele mamei.
Foarte profund nu este filmul, insa merita vazut pentru povestea iubirii dintre cei doi, e numai buna pentru o seara friguroasa de iarna.
Nu implica lacrimi, nici detalii memorabile, dar contine si faze uneori amuzante, nota 7 din 10!
Flawless (2007) – Furtul perfect
Nu am mai vazut de mult un film cu Demi Moore, mai ales cu ea ceva mai batrana.

Mereu imi ramasese in imagine ca fiinta aceea plapanda din Ghost (1990).
Laura Quinn este o femeie la 38 ani, o americana in Londra, cu un post tare bine cotat la cel mai important distribuitor de diamante din lume, Lon Di. Desi a invatat la Oxford, desi a adus nenumarate beneficii firmei, Laura nu este promovata, ba mai mult, va fi si concediata pentru una din ideile sale salvatoare.
Astfel aceasta accepta sa colaboreze cu omul de serviciu (Caine) pentru un jaf minimal (niste diamante ascunse in termosul acestuia), care insa se transforma intr-un jaf de proportii manat nu de linistea la pensionare ci de vendete personale.
Desi scenariul mai are unele scapari, ideea este una foarte buna, actiunea interesanta si deloc plictisitoare iar Moore si Caine fac doua roluri de milioane! Sau mai bine spus, stralucitoare ca diamantele.  Nota 8 din 10!