I.15. Acum trebuie sa stiti ca preotul si apostolul ales al spatiului infinit este printul preot Bestia; si in femeia sa numita Scarlet Woman se afla toata puterea data. Ei trebuie sa adune copiii mei in biserica lor: ei trebuie sa aduca Gloria stelelor in inimile oamenilor.
Despre Bestia nu am citit nicaieri ceva demn de a aduce in lumina. Cat despre Scarlet Woman amintim legenda Mariei Magdalena, cea spusa de catre biserica a fi fost prostituata. De asemeni, multi au interpretat ca Maria Maica si Maria Magdalena ar fi fost preotese ale cultului lui Isis, zeita egipteana a magiei, a vietii, a casatoriei, simbolul armoniei matrimoniale (frumos zice Wikipedia aici). Insa intelesul alchimic este altul. Maria, Zeita Mama a tuturor timpurilor si-a luat acest nume fiindca energia ei patrunde peste tot si vindeca. Toti o pot folosi si pot trage fericire din ea. Acest inteles il gasise Vasile Lovinescu in Orient.
I.16. Pentru ca el este vesnic un Soare, iar ea o Luna. Dar pentru el este flacara secreta inaripata, iar pentru ea lumina stelara a umilintei.
I.17. Dar voi nu sunteti atat de alesi.
I.18. Arzi deasupra sprancenelor lor, o splendid sarpe!

E o interpretare greoaie, insa cred ca face referire la renumitul ochi egiptean, Ochiul lui Horus, ochiul magic.

Ochiul lui Horus nu este altceva decat glanda pineala (asemanarea organica dintre ochiul egiptean si glanda pineala este de netagaduit), cea care este responsabila de vazul in astral. Totodata, poate face referire directa la cel de-al treilea ochi situat deasupra sprancenelor.
I.19. O, femeie calota-azurie, apleacate asupra lor!
I.20. Cheia ritualurilor se afla in cuvantul secret pe care i l-am dat.
I.21. Cu Zeul si Adoratorul sunt nimic: ei nu ma vad. Ei sunt ca din pamant; eu sunt Rai si nu exista alt Zeu in afara mea si a stapanului Hadit.
I.22. Acum, asadar, sunt cunoscuta voua prin numele meu Nuit si lui printr-un nume secret pe care i-l voi da cand in sfarsit ma va (re)cunoaste. De vreme ce sunt Spatiul infinit si stelele infinite din acesta, voi sunteti de asemenea acestea. Sa nu faceti nici un legamant! Sa nu se faca nici o diferenta printre voi intre orice lucru si oricare altul; caci prin aceasta vine suferinta.
Egoul are putere doar prin comparatie. Am spus ca singura comparatie care nu il hraneste este cea cu Sinele.
I.23. Dar cine a tras foloase din asta, sa fie cap peste toate.
I.24. Eu sunt Nuit si cuvantul meu este sase si cincizeci.
I.25. Imparte, aduna, inmulteste si intelege.