Londra reprezinta una dintre cele mai populare destinatii la ora actuala din Europa, unul dintre motive fiind marcat de accesibilitate intrucat se ajunge aici cu usurinta de pe aeroporturile marilor orase din Romania. Totodata, acesta este unul dintre cele mai populate orase ale lumii, gazduind opt milioane de oameni din toate colturile lumii, astfel ca Londra poate fi vazuta, printre altele, ca o capitala a culturii si modei. De asemenea, pentru ca acesta e bine organizat, e foarte usor sa se ajunga dintr-un punct in altul in scurt timp, iar marile atractii se regasesc in zone usor accesibile.

Palatul Westminster

Cladirea actuala dateaza din secolul al XIX-lea cand a fost reconstruita dupa ce a avut de suferit in urma unui incendiu, iar aceasta reprezinta un bun exemplu al arhitecturii victoriene neogotice, motiv pentru care merita vizitata si admirata de catre toti cei care ajung in capitala regatului unit.

Catedrala Sf. Paul

Acest mare simbol al Londrei a fost contruit in secolul al XVII-lea si cu toate ca a trecut prin mai multe momente dificile de-a lungul timpului, le-a depasit cu brio, printre care si bombardamentele din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Domul sau a fost inspirat de cel al bisericii Sf. Petru din Roma si ajunge pana la 118 metri inaltime, fiind considerata cea mai inalta cladire din oras intre anii 1710 si 1962.

Turnul Londrei

Turnul Londrei a fost construit de catre imparatul William in anul 1078 si incepand cu anii 1100 si pana la mijlocul secolului trecut a jucat rolul unei inchisori, iar arhitectura sa reprezinta o adevarata atractie pentru multi, alaturi de istoria bogata.

London Eye

Acest punct de observare inalt de 135 de metri se afla pe malurile raului Tamisa si este alcatuit din 32 de capsule exterioare acoperite de sticla. Vizitatorii se bucura de vederi impresionante asupra orasului, motiv pentru care aceasta activitate trebuie inclusa pe itinerariul tuturor celor care ajung in Londra, bucurandu-se anual de aproape 4 milioane de vizitatori.

Palatul Buckingham

Acesta reprezinta resedinta principala a reginei Elizabeta a doua, cu toate ca este detinut de statul britanic si nu de monarh. Palatul Buckingham reprezinta una dintre cele mai impresionante structuri din intreaga lume, iar din 1993 cateva dintre camerele sale sunt deschise publicului doar in lunile august si septembrie ale fiecarui an.

Tower Bridge

Cu siguranta, cine alege prin Aerotravel un city break in Londra nu are cum sa rateze Tower Bridge, acesta fiind unul dintre cele mai cunoscute atractii din oras. Podul suspendat se intinde peste Tamisa si este foarte aproape de multe cladiri emblematice, iar pentru constructia sa au fost nevoie de opt ani, lucrarile incepand in 1886, fiind alcatuit din doua turnuri mari care sunt conectate intre ele.