Am promis ca voi reveni cu impresii despre vizita mea la Paris, orasul mult visat.
Am plecat intr-o dimineata destul de rece din Reims, cu sperante in suflet ca va fi vreme frumoasa si ne vom bucura cum trebuie de calatorie. Eu cred ca Parisul ma iubeste, deoarece a fost cea mai superba vreme posibila, nu foarte cald, nu frig, nu nori, nu ploaie. Superb!
Ajunse la Paris am trecut pe langa Catedrala Notre-Dame de Paris. Cu regret pentru parizieni spun ca cea de aici de la Reims e de 1000 de ori  mai frumoasa, e mult mai mare si mult mai migaloasa din punct de vedere al ornamentelor. Dar, nici cea din Paris nu e de lasat la o parte.
Plimbarea s-a continuat pe malul Senei pana la Luvru unde am crezut ca acolo vreau sa raman. Am dat peste o cladire imensa, superba si o curte interioara de vis cu fantani arteziene si celebrele piramide din sticla. Nu am intrat, in nici un muzeu, dar cu siguranta voi reveni.
Am trecut prin gradinile Tuileries si am stat pe scaune sa ne prajim la soare 5-10 minute. Minunat!
Dupa promenada prin Tuileries si apoi Champs-Elysees , am fost sa vedem Domul Invalizilor, o cladire la fel de impresionanta. Pana sa ajungem acolo insa am facut poze unor mirese ce erau fotografiate pe malul Senei si am admirat o superba masina de epoca impodobita asa ca de nunta.
Printre stradute am ajuns intr-un final la Turnul Eiffel. Cred ca aceea a fost dezamagirea mea in ceea ce priveste Parisul. Atit de mult am asteptat sa vad simbolul Parisului, una din cele mai impresionante opere de arta din constructii, si am ajuns langa un turn imens, intr-o mare de oameni si bisnitari.

Turnul era acoperit cu niste plase, deci am mers mai departe pentru a-l admira si a nu se mai observa peticele. Desigur ca nu am rezolvat mare lucru, de accea am plecat cu un oarecare gust amar. Dar poate le vor scoate plasele, mi s-a spus ca acum cateva luni nu erau.
Buuun, am plecat cu metroul spre Montmartre, unde am umblat pe strazile pline de magazine de suveniruri (eu una m-as fi lipsit deoarece era foarte foarte aglomerat, mizerie pe jos si umblam cu rucsacul in fata, nu de alta dar imi dispareau actele caci bani nu prea aveam). De acolo am urcat la Sacre Coeur, de unde se poate admira o parte a Parisului. Pe etajele intermediare spre Sacre Coeur erau spectacole si am poposit sa vedem baieti care dansau si mergeau in maini…pe scari.
Cam gata si popasul la Montmartre, ne-am pornit usor usor spre Moulin Rouge, DA! Celebrul Moulin Rouge. Am mers pe o strada unde vezi numai baruri de striptease, sex-shopuri si alte cele.
Si cam atat pentru ziua de sambata, a fost epuizanta dar superba. Parisul e minunat, nu te poti gandi la nimic altceva decat frumusetea lui. Urmeaza sa mai merg, deoarece nu am apucat sa urc in turn, sa ajung la Versailles, la Arcul de Triumf (desi am trecut pe langa el cu autocarul cand am ajuns aici), la Bastilia, la Orasul Industriilor, la, la la. Sunt multe altele de vazut si abia astept.
Poze:

This slideshow requires JavaScript.