Femeile care isi doresc sa ramana insarcinate trebuie sa se pregateasca pentru acest pas maret, iar totul trebuie sa inceapa de la adoptarea stilului de viata, a dietei, astfel incat sa creasca considerabil sansele. De asemenea, acidul folic joaca un rol esential in buna desfasurare a sarcinii, motiv pentru care acesta trebuie obtinut din alimentele consumate, insa pentru a ajunge la cantitatile recomandate se poate apela la suplimente alimentare, iar Femibion 1 este un bun exemplu in acest sens. Acidul folic joaca un rol important in toate cazurilor, intrucat favorizeaza dezvoltarea tesuturilor afectate si ajuta ca organismul sa produca mai multe celule de sange, iar cei care nu iau aceasta vitamina sunt supusi riscului de a se confrunta cu anemie, ce atrage multe alte probleme de sanatate.

Important pentru gravide

Chiar daca este recomandat si barbatilor, acidul folic reprezinta o adevarata necesitate pentru femeile insarcinate intrucat ajuta la prevenirea defectelor la nastere. De regula, cele mai serioase probleme pot aparea in ziua 21 si 22 a sarcinii, motiv pentru care acidul folic trebuie sa fie administrat cu mult inainte de acest moment. In plus, conform statisticilor, circa 30% din sarcini nu sunt planuite, astfel ca viitoarele mamici nu sunt pregatite pentru schimbarile care vor avea loc, iar lipsa cantitatilor recomandate de acid folic, bineinteles, poate atrage diferite probleme.

Cantitatile potrivite

Cantitatea necesara de acid folic difera de la o femeie la alta in functie de varsta si greutate, insa, de obicei, pentru femeile de peste 18 ani sunt suficiente 400 de micrograme in fiecare zi, iar pentru gravide valoarea poate sa creasca pana la 600 micrograme, iar femeile care alapteaza au nevoie de 500 de micrograme.

Alimentele recomandate

Acidul folic poate fi obtinut cu usurinta din alimentele consumate, motiv pentru care se recomanda consumul de fructe, carne si produse lactate, fiind preferate legumele verzi, insa din planul alimentar nu trebuie sa lipseasca nici cerealele si produsele de panificatie.

Supliment alimentar

Totusi, oricat de strict si bine planificata este dieta, nu se poate ajunge la obtinerea cantitatilor recomandate, motiv pentru care medicii recomanda apelarea la Femibion 1, un supliment alimentar ideal pentru pregatirea sarcinii si pentru gravide care are in componenta, printre altele, si acidul folic. Astfel, suplimentele pot fi administrate cu circa 4 luni inainte de concepere, pentru ca organismul sa fie bine pregatit, iar tratamentul poate fi urmat pana in primele luni ale sarcinii, urmand ca mai apoi sa fie administrate alte suplimente.

Contraindicatii

Acidul folic este sigur pentru aproape toate persoanele, cu exceptia celor care sufera de o deficienta a vitaminei B12, insa pentru lamurirea problemei pot fi efectuate diferite teste, astfel incat medicii sa poata stabili daca pot fi administrate suplimentele care au in componenta acid folic.