Urzicaturile sunt des intalnite, in special in lunile de vara si in randul celor care isi petrec timpul in natura si cu toate ca nu sunt periculoase pentru sanatate, se manifesta prin mult disconfort. In acelasi timp, urzicaturile nu sunt cauzate doar de urzici, ci si de meduze. Astfel, cei care cauta un remediu pentru urzicaturi trebuie sa stie ca au la dispozitie o multime de optiuni accesibile, iar toate sunt eficiente, pentru ca problemele sa dispara in cel mai scurt timp.

Simptome

Acestea sunt clare si usor de identificat: aparitia unor pete rosiatice, mancarime, senzatia de arsura in zona afectata, iar toate acestea se dovedesc a fi foarte deranjante, dar si inestetice, astfel ca este ideal sa fie indepartate imediat.

Apa rece

Probabil ca cel mai la indemana remediu este apa rece, astfel ca un prosop se poate inmuia in apa, urmand ca acesta sa se preseze pe zona afectata, iar procedura poate fi reluata cateva zile la rand pana situatia se amelioreaza.

Otetul

Atunci cand vindecarea reprezinta o prioritate, atunci otetul reprezinta cea mai buna optiune, intrucat poate sa combata toxinele intr-un mod foarte eficient, iar o lingura poate fi suficienta, aceasta fiind aplicata pe locul afectat, iar urzicaturile vor disparea in cel mai scurt timp.

Urina

Un alt remediu foarte simplu este reprezentat de urina, care, la fel ca otetul, se aplica rapid pe zona afectata, iar simptomele acesteia vor disparea de la sine. Nu exista studii in domeniu pentru a determina care dintre aceste optiuni este mai eficienta, insa este important ca ambele variante sunt la indemana si usor de pus in practica.

Aloe vera

In acelasi timp, si aloe vera reprezina o optiune care merita luata in calcul, pentru ca aceasta planta are in componenta mai mult elemente cheie, precum glicerina, iar toate ajuta ca pielea sa fie vindecata. Nu trebuie omis nici faptul ca aloe vera este un bun anti inflamator, iar pentru pregatirea remediului pentru urzicaturi este nevoie de cateva frunze din care sa fie extras sucul, iar acesta se va aplica peste zona afectata pana cand se usuca de la sine, urmand ca mai apoi zona sa fie spalata.

Castravetele

Un alt remediu pentru urzicaturi foarte eficient e reprezentat de castravete care ajuta la indepartarea rapida a iritatiei si mancarimilor, avand un efect racoritor asupra pielii. Astfel, e nevoie de taierea unui castravete in felii, iar fiecare dintre acestea trebuie sa se aplice pe zona afectata pret de cateva minute, astfel ca procesul se va relua de doua ori in fiecare zi pana la vindecarea completa.

Exista si multe alte remedii, insa acestea amintite anterior sunt considerate cele mai eficiente, motiv pentru care se poate apela la ele ori de cate ori este nevoie.