Cel mai modern si mai mare oras al Republicii Moldova este si capitala acesteia, fiind ticsit cu parcuri, cladiri istorice, zone verzi si restaurante. Nu lipsesc nici galeriile de arta, monumentele, dar nici cluburile, terasele, cazinourile sau magazinele, iar tara este renumita pentru bomboanele sale si vinurile, motiv pentru care acestea pot fi gasite la tot pasul. Asadar, descopera oferta Aerotravel si pregateste-ti o vacanta in Chisinau pentru a avea parte de o experienta unica la mica distanta de casa.

Parcul Valea Morilor

Chiar daca acesta este amplasat chiar in inima orasului, vizitatorii pot avea impresia ca se afla in afara Chisinaului. In tot timpul anului sunt organizate nenumarate evenimente culturale, inflorind zona si oferindu-i o noua fata, astfel ca este foarte popular nu numai in randul turistilor, ci si al locuitorilor. Se gaseste si un lac care pare ca racoreste zona, iar in jurul acestuia este amenajata o pista pentru biciclisti, insa in cadrul parcului se mai regasesc si cateva cafenele, restaurante, un teatru si chiar un parc de distractii.

Muzeul National

Acesta este de departe cel mai variat muzeu al Moldovei, astfel ca vizitatorii au ocazia de a parcurge diferite sectiuni, de la arheologie, istorie si pana la arta. In acelasi timp, aici sunt organizate diferite expozitii din diferite tari, printre care chiar si una cu opere ale lui Leonardo da Vinci. Mai mult, vizitatorii pot face o excursie in trecut pentru a afla mai multe despre Republica Moldova si istoria acesteia.

Muzeul de Arta

La fel ca Muzeul National si cel de Arta este unic in Republica Moldova fiind expuse opere de arta care imortalizeaza stilurile moldovenesti, rusesti si orientale. Pe langa sculpturi si picturi, aici se gasesc si cateva icoane, insa de apreciat este si cladirea in care se gazduieste muzeul, care se remarca prin arhitectura sa, in ciuda faptului ca a fost renovat recent in urma unui amplu proces. In total, in cadrul muzeului se gasesc aproape 40.000 de opere de arta, fara a fi amintite colectiile temporare ale artistilor straini care sunt organizate periodic.

Gradina botanica

Descopera oferta Aerotravel si include pe itinerariul sau si gradina botanica atunci cand vizitezi Chisinaul intrucat aceasta se intinde pe o suprafata vasta de 76 de hectare, fiind gazduite peste 10.000 de specii de plante. Acesta reprezinta un loc ideal pentru o plimbare linistita, ferit de aglomeratia orasului, fiind foarte apreciat nu numai de turisti, ci si de localnicii care vin aici sa se relaxeze.

Transport

Pentru ca Republica Moldova este o vecina a Romaniei, turistii au ocazia de a ajunge pana in capitala Chisinau fie in urma unui drum parcurs cu autocarul, cu masina personala, fie direct cu avionul pentru a se bucura de mai mult confort.