Dimineata ne trezim greu, ne punem greu in miscare, iar alarma este asurzitoare. Insa, scenariul acesta nu trebuie sa se repete in fiecare dimineata.

Nu vrei sa mai intarzii la serviciu? Iata 6 lucruri pe care poti sa le faci in rutina de dimineata:

1.Alege tinuta de maine azi

O miscare clasica. Gandeste-te la tinuta de maine si pregateste-o seara. Fie ca o agati pe un umeras, fie ca o asezi pe canapea, dimineata vei avea timp pentru alta activitate.

2.Aseaza lucrurile pe care le iei cu tine intr-un singur loc

Portofelul, cheile de la masina, incarcatorul, laptopul, geanta. Aseaza-le pe masa de pe hol, pe fotoliu sau pe blatul de la bucatarie oriunde este mai convenabil pentru tine si mai aproape de usa. Astfel, mai elimini din motivele care iti strica dispozitia de dimineata.

3.Nu verifica email-urile sau paginile de social media

Te vor opri din cursivitatea actiunii, din miscare. In plus, poate vei afla si lucruri neplacute sau vesti care sa te enerveze. Daca este ceva legat de munca, asteapta pana ajungi la birou. Oricum vei afla acolo noutatile!

Pune telefonul mobil in geanta, in buzunarul de la geaca si lasa-l acolo linistit pana iesi pe usa.

4.Pune o alarma cu 10 minute inainte de momentul in care vrei sa pleci

Dimineata nu functionezi la capacitate maxima. In plus, daca esti si o persoana dezorganizata, lucrurile se complica.

Pentru a iesi din situatie, pune o alarma cu 10 minute inainte de momentul in care vrei sa iesi din casa.

Daca nu esti gata cand suna alarma, te poti linisti cu gandul ca mai ai 10 minute sa te pregatesti.

5.Creeaza un playlist cu exact durata rutinei tale de dimineata

Daca nu te incanta ideea unei alarme, varianta mai relaxanta este sa realizezi un playlist cu piesele preferate. Alege un numar de piese care sa dureze aproximativ cat rutina ta de dimineata.

Cand muzica s-a oprit, pe usa ai iesit!

6.Si gandurile tale sunt importante

Vrei sa pleci din casa cu o stare buna de dispozitie? Gandeste-te la lucrurile care te fac fericit/a. Universul tau interior este important. De ce? El va face diferenta intre vei avea o zi buna sau o zi proasta.

 

Diminetile nu trebuie sa devina un cosmar pentru tine. Un pic de organizare si cateva mici trucuri psihologice te pot ajuta sa incepi ziua cu bine.