Briose cu sunca, cascaval si masline

Prima tava am scos-o din cuptor, urmatoarea ne ameteste nasurile!

Ingrediente:
200 g faina
1 plic praf de copt
100 g sunca
200 ml lapte
3 oua
100 g cascaval ras
100 g masline taiate felii
sare, piper dupa gust

Se bat ouale cu un pic de sare, se adauga laptele si se amesteca bine. Am turnat deasupra faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat. Am pus cascavalul ras, maslinele si sunca taiata bucatele (muschi file am pus eu). Data trecuta am pus si bucatele de gogosar rosu, a colorat tare frumos, dar Micutului nu i-a placut, asa ca am renuntat de data aceasta.
Se pune aluatul in forma de silicon sau in tava de briose obisnuita unsa cu unt si tapetata cu faina (briosele care au cascaval in compozitie se lipesc cam tare de hartiutele speciale) si se da la cuptor, la 180 grade, in jur de 15 minute.
Micutii au declara ca au gust de pizza!

Sursa de inspiratie

Acum am recitit si reteta originala (eu o aveam de vreun an scrisa intr-o agenda) si vad ca Mihaela scrie ca se pun si ciuperci. E clar ca se poate jongla cu ingredientele si la urma urmei chiar se obtine un fel de pizza.

O idee buna pentru pachetelul de la scoala!

This entry was posted in Miam-miam sau ce ne place noua sa mancam and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>